fi

Say It Loud oli mustan Amerikan historian ilta Momma Arian kanssa...

21.02.2024

Osallistuimme 9. helmikuuta Turun pääkirjastossa järjestettyyn elokuva- ja luentotilaisuuteen. Isäntänä toimi Aria-äiti, joka pohti elämäänsä ja matkaansa Suomeen. Tapahtuma oli osa Say It Loud Black American History Month -tapahtumaa.

Esityksen ensimmäinen osa käsitteli hänen tähänastista elämäänsä. Hän kertoi viestin "Elämässäni olen ollut jokainen nainen" ja esitteli kuvia lapsuudestaan, uranvaihdostaan, kumppanistaan ja lapsistaan. Sitten hän näytti elokuvan Lena Hornesta, mustasta amerikkalaisesta naisesta, joka on tehnyt jälkensä Amerikassa. Lopuksi oli kysymys- ja vastauspuheenvuoro. Kysymykset koskivat sitä, miltä Aria-äidistä tuntui, kun hän lähti Yhdysvalloista ja tuli Suomeen, miten hän suhtautui amerikkalaiseen kulttuuriin ja Yhdysvaltojen nykytilaan. Hän käsitteli jokaista kysymystä hyvin intohimoisesti ja vangitsi yleisön huomion.

Say It Loud Black American History Month jatkuu koko helmikuun ajan, ja Momma Aria toivoo, että monet ihmiset tulevat paikalle, erityisesti 13. päivä järjestettävään Pre-Valentine's Day -tanssitapahtumaan, joka järjestetään Turun Marienkadulla sijaitsevassa afrikkalaisessa ravintola Timbuktussa. Momma Aria toivoo, että monet ihmiset tutustuvat mustien amerikkalaisten kulttuuriin ja historiaan näissä tapahtumissa, joihin kuuluu tanssia, hyvää ruokaa ja hauskanpitoa. Paikan päällä on arpajaiset, DJ, palkintoja ja paljon muuta.

- Pre-Valentine's Day -tansseista: Lippuja voi ostaa Eventbrite-sivustolta tai ovelta tapahtumailtana. Yleinen sisäänpääsy maksaa 15 euroa. Tule pariskuntana ja saat alennusta; osta yksi lippu ja saat toisen ilmaiseksi. Seniorien ja opiskelijoiden sisäänpääsy on 10 euroa. (Vain käteinen) Tanssikilpailun palkinnot ovat seuraavat: 1. palkinto 100 euroa, 2. 75 euroa, 3. 50 euroa.

Eventbrite:

https://www.eventbrite.com/e/say-it-loud-pre-valentines-day-dance-tickets-721123418557?aff=ebdshpsearchautocomplete

Lisäksi Frederick Douglass -seminaari 15. päivä, kehonkuvaseminaari 21. päivä, Pete Santosin rap-työpaja 27. päivä ja Mama Africa, presidenttimme runoseminaari 28. päivä.

Turun pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa järjestetään "SAY THEIR NAMES!" -tapahtuma. BLACK AMERICAN -näyttely on esillä 28. helmikuuta asti. Se kertoo mustista amerikkalaisista naispioneereista, tiedemiehistä ja keksijöistä, jotka ovat jääneet historiaan. Tule katsomaan sitä, et tule pettymään.

Partners and sponsors for Say It Loud:

AFAES

Timbuktu restaurant: https://www.timbuktu.fi/en

The Turku City Main Library: https://www.turku.fi/en/places/main-library 

SAM:
https://www.samsuomi.fi/

Omonos Fashions: https://www.omonosfashion.com/ 

Together Platform:
https://togetherplace.org/